אודות המסעדה

 

עיר קטנה ואנשים בה מעט – כזו היתה תל אביב הישנה והטובה, העיר העברית הראשונה. בימים התמימים ההם חיו בעיר בהרמוניה עולים מתפוצות רבות, שכל אחת מהן תרמה את חלקה התרבותי והקולינארי. בתל אביב הקטנה שלפני פגעי הטכנולוגיה המודרנית הרחוב השוקק היה מדורת השבט, וכל מוסד או בית עסק שהאריך ימים הפך למיתולוגי.

יש לפחות מקום אחד כזה, תל אביבי מיתולוגי אמיתי שפועל ומצליח עד ימינו אנו: מזה כ-81 שנה נודע למרחוק שמה של “מסעדת שמוליק כהן” מסעדה משפחתית כשרה למהדרין-גלאט עם תפריט מגוון של מאכלים יהודיים-מזרח-אירופאים, השוכנת ברחוב הרצל 146 בתל-אביב.

אם חשקה נפשכם באוכל של פעם שיחזיר אתכם ולו לרגע למטבחים של סבתא או של אמא, יחזיר אתכם לתל אביב הישנה והטובה ויספק שובע מנחם והנאה – תשמחו מאוד לפגוש את תפריט העשיר במסעדת שמוליק כהן!

הטעמים המתבשלים בסירים במטבח המסעדה ומוגשים בנדיבות לצלחות הסועדים , הם תולדה מצטברת של סודות משפחתיים קולינאריים העוברים מדור לדור לדור, הנה זה הדור השלישי כבר. כדי להפליג לאיטנו במנהרת הזמן היהודית-התל אביבית-המשפחתית, בואו נסביר מהסוף להתחלה דווקא: הנכד תומר הוא המאייש את תפקיד הניהול כיום ומפליא לעשות, בעוד אימו ציפי רוזין עדיין מופקדת על המטבח. האם ציפי, שגדלה בין הסירים במסעדה וניהלה אותה שנים רבות, היא בתו של שמוליק כהן עצמו, שלצד רעייתו כרמלה עשה נפלאות במסעדה הקרויה על שמו כבר משנות ה-30 של המאה הקודמת! בתחילה עבדו שמוליק ואשתו לצד הסבתא רבקה, הלוא היא אמו של שמוליק.

מסובך? ממש לא – כי כראוי למקום של אוכל יהודי, הגחלת כאן נשמרת וכל הדברים הטובים שאיפיינו את המסעדה מאז ומתמיד נוכחים כאן עדיין – וביתר שאת: הטעמים והניחוחות, המשפחתיות, הסועדים הקבועים שמכירים זה את זה היטב, המנות הנדיבות, האווירה היהודית ושמחת החיים הנישאת בחלל…

ציפי ותומר מספקים לאורחי המקום אוכל כשר וטרי המוכן מדי יום ביומו, עם הרבה ניסיון המתבטא בטעם מצוין ובשלל מנות משובחות .