געפילטע פיש – דג קרפיון ממולא

אחד מריחות השבת הזכורים לי מבית אימא הוא ריח הגפילטע פיש המתבשל על הפתילייה.
געפילטע פיש מקושט בעיגולי גזר כתומים מהדר כל שולחן חג ואין כמו הציר המתקתק לטבילת פיסות חלה. בציר שבו מבשלים את הדגים אפשר להשתמש להכנת דג ממלוא העשוי כקציצות, כמילוי לפרוסות,(כ 12 יחידות) או לדג קרפיון מבושל.

מצרכים ל 10-8 מנות:

  • 1 ק”ג קרפיונים
  • 4-3 בצלים בינוניים
  • 3 ביצים קשות
  • 3 ביצים טריות
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פילפל שחור

לציר:

  • 6 כוסות מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פילפל לבן
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים
  • 3-2 גזרים פרוסים לעיגולים
  • מים כדי כיסוי הדגים

אופן ההכנה:

  1. מסירים את ראש הדג.
  2. טוחנים את הדג עם העצמות.
  3. מוסיפים את יתרת החומרים וטוחנים שוב רצוי במכונת בשר.
  4. להכנת הציר שמים את המים בסיר גדול, מוסיפים את יתר חומרי הציר, ומביאים לרתיחה.
  5. צרים קציצות מהתערובת, מוסיפים לציר, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים וחצי על אש בינונית.

הערה: בפסח מחליפים את פרורי הלחם בקמח מצה.