דג מטיאס כבוש

מצרכים:

  • 2 דגי מטיאס עם חלב

למרינדה:

  • 1 כוס חומץ
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 6 עלי דפנה
  • גרגירי פלפל אנגלי

לכבישת הדג:

  • ”חלב” הדגים
  • 1 כף מיונית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הדג במים,מסירים את הראש ומשליכים אותו.
  2. חותכים את הדג לאורך הבטן ומנקים את החלל. משליכים את האיברים הפנימיים ושורים את ה”החלב” (גוש חלקלק,לבן-ורדרד)חותכים את הדג לפרוסות.
  3. שמים את הדג והחלב בכלי,מוסיפים מים כדי כיסוי ומשרים לשעות אחדות (תלוי במליחות הדג)מדי פעם מחליפים את המים.
  4. שמים את כל חומרי המרינדה בסיר קטן,מביאים לרתיחה ומניחים להצטנן.
  5. מנקזים את הדג ממי השרייה (שומרים עליהם )יוצקים עליו את המרינדה ומניחים ליומיים.
  6. יום לפני ההגשה מועכים את חלב הדגים במזלג. מוסיפים 1 כף מיונית ואת תחמיץ השרייה של הדג,ומערבבים הייטב.
  7. מוסיפים את פרוסות הבצל וניתחי הדג,מערבבים ושומרים במקרר בכלי סגור.

הערה: אם אין משיגים דג עם חלב,מגדילים את כמות המיונית במרינדה עד להיווצרות רוטב סמיך.