דג מלוח – הערינג

קידוש בבית הכנסת לא היה ”חוקי” ללא הערינג.גם המהדרין בתפילה ציפו לרגע המפגש עם קרקר ודג מלוח.
דג מלוח מוכר בשני אופנים: מלוח עם טבעות בצל,וכבוש במרינדה.בקניית דג לכבישה יש להקפיד שה”חלב” יבצבץ מבטנו בקידוש בבית הכנסת נוהגים להגיש דג מלוח, עם מציות ויי”ש.

מצרכים:
2 דגי מטיאס
שמן כדי כיסוי

להגשה:
2 בצלים גדולים פרוסים דק

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הדג במים,מסירים את הראש ומשליכים אותו.
  2. חותכים את הדג לאורך הבטן ומנקים את החלל.משליכים את האיברים הפנימיים,מוצאים את האידרה וחותכים את הדג לפרוסות.
  3. שמים את הדג בכל,מוסיפים מים כדי כיסוי ומשרים למשך הלילה.
  4. מסננים את הדג,יוצקים עליו שמן כדי כיסוי,ושומרים במקרר,בכלי סגור.הדג יכול להישמר במקרר עד שבוע.
  5. שעתיים לפני ההגשה מפזרים על הדג את פרוסות הבצל.

הערה: יש הנוהגים לקלוף מעל הדג את עורו לפני ההגשה.