מתכונים

קציצות בשר מבושלות (קלופס)

הקלופס טעים גם כשהוא קר ופרוס לפרוסות, שמתוך כל אחת מהן קורצת עין הביצה הקשה. מצרכים: 1/2 קילו בשר בקר שמן מעט 1 תפוח אדמה קלוף 2 בצלים קלופים

פשטידת אטריות מתוקה (קוגל)

הקוגל מוגש כמאפה הנלווה לקידוש בשבת, הוא מופיע בשני טעמים: מתוק ופיקנטי. מצרכים ל 10-8 מנות: 1 חבילת אטריות רחבות (400) קורט מלח 4 תפוחי עץ מזן

געפילטע פיש – דג קרפיון ממולא

אחד מריחות השבת הזכורים לי מבית אימא הוא ריח הגפילטע פיש המתבשל על הפתילייה. געפילטע פיש מקושט בעיגולי גזר כתומים מהדר כל שולחן חג ואין

דג מטיאס כבוש

מצרכים: 2 דגי מטיאס עם חלב למרינדה: 1 כוס חומץ 1/4 כוס סוכר 1/2 כוס מים 6 עלי דפנה גרגירי פלפל אנגלי לכבישת הדג: ”חלב” הדגים 1 כף מיונית 2

דג מלוח – הערינג

קידוש בבית הכנסת לא היה ”חוקי” ללא הערינג.גם המהדרין בתפילה ציפו לרגע המפגש עם קרקר ודג מלוח. דג מלוח מוכר בשני אופנים: מלוח עם טבעות