פשטידת אטריות מתוקה (קוגל)

הקוגל מוגש כמאפה הנלווה לקידוש בשבת, הוא מופיע בשני טעמים: מתוק ופיקנטי.

מצרכים ל 10-8 מנות:

  • 1 חבילת אטריות רחבות (400)
  • קורט מלח
  • 4 תפוחי עץ מזן גרנד קלופים ומגוררים גס
  • 100 גרם צימוקים
  • 4 כפות ריבת שזיפים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה מרוככת
  • 1 כף קינמון טחון

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום נמוך (150 מעלות)
  • מבשלים את האטריות עם קורט מלח ומים, לפי הוראות היצרן, עד שיתרככו. מסננים.
  • מערבבים יחד את יתרת החומרים, מוסיפים אל האטריות המבושלות ושוטחים בתבנית משומנת.
  • אופים כשעה ורבע או עד שהקוגל יזהיב.

לגיוון: ניתן להוסיף לקוגל 100 גרם אגוזים קצוצים.