קציצות בשר מבושלות (קלופס)

הקלופס טעים גם כשהוא קר ופרוס לפרוסות, שמתוך כל אחת מהן קורצת עין הביצה הקשה.

מצרכים:

  • 1/2 קילו בשר בקר שמן מעט
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 2 בצלים קלופים
  • 4 שיני שום
  • 2 פרוסות לחם לבן שרויות במים וסחוטות
  • 2 ביצים

לעיטור:

  • 2 ביצים קשות
  • רוטב צלי

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • במטחנת בשר, טוחנים יחד את הבשר, תפוח האדמה, הבצלים, השום והלחם. מערבבים וטוחנים שנית. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  • בתבנית מוארכת, צרים את התערובת לכיכר. מניחים לאורך הכיכר את שני הביצים הקשות, מכסים בתערובת הבשר ומהדקים.
  • יוצקים על הכיכר את הרוטב ואופים בחום בינוני כ- 30 דקות.